VINDUER > lyssand kombinasjonsvindu

Mange muligheter

Kombinasjonsvinduer har utallige muligheter og kan skreddersys etter dine behov. Du kan dermed omgi deg med store glassflater samtidig som du har mulighet til å lufte.

lyssand toppsving

Standard for

Lyssand kombinasjonsvindu

Et vindu med en kombinasjon av fastfelt og åpningsramme

Du bestemmer selv om åpningsrammen skal være toppsving eller sidehengslet.

Vinduene kan produseres i store størrelser og deles inn slik du ønsker.

glassvalg

Velg riktig glass

Hvilke glass du velger er ikke bare avgjørende for et godt innemiljø, det kan også ha stor betydning på strømkostnadene dine! Enten du skal bygge nytt eller restaurere et eldre hus kan det være både nødvendig og svært nyttig å ta en titt på glassvalg.

LYSSAND 120

120 mm
Karmdybde

3-lags
Energiglass

0.7*
U-verdi

LYSSAND 105, 3-lags

105 mm
Karmdybde

3-lags
Energiglass

1.0*
U-verdi

LYSSAND 96

96 mm
Karmdybde

2-lags
Energiglass

1.2*
U-verdi

Svart kombinasjonsvindu

Antidugg

Jo bedre et vindu isolerer, desto mindre varme tilføres den ytre ruten. Den ytre ruten kan dermed få så lav temperatur at det kan dannes kondens. Utvendig kondens er derfor et tegn på at du har godt isolerte vinduer, men kan likevel være sjenerende og hindre utsikt. Glass med antidugg har et utvendig belegg som minsker dråpenes overflatespenning slik at duggen ikke setter seg så lett på glasset.

Støydempende

Støy fra omgivelsene kan i mange tilfeller gå ut over bokvaliteten. Vi tilbyr flere nivåer av støydempende glass. Glasset kan dermed tilpasses støyforholdene rundt din bolig.Glasslagene i et støydempende glass har ulik tykkelse og avstand mellom glassene, dette gjør at lydbølgene slipper gjennom i ulik hastighet som igjen bidrar til å redusere utvendig støy. De mest avanserte støydempende glassene er i tillegg laminert med en akustisk folie som begrenser lydbølger.

Sikkerhetsglass

Når vi er hjemme skal vi føle oss trygge og komfortable. Plasseringen av enkelte vinduer gjør dem mer utsatt for innbrudd eller personskade og trenger derfor ekstra sikring. Store glassflater i stuen skal tåle høy aktivitet fra store og små. Glassflater rundt ytterdøren og balkongdøren skal beskytte mot uvedkommende. Hver familie og hver bolig har sine behov, kontakt din forhandler for råd og veiledning.Det finnes to typer personsikkerhetsglass - herdet og laminert.Knuser et laminert glass vil glassplintene bli hengende fast i en folie. Dette reduserer faren for kuttskader og gjør glasset vanskelig å bryte seg gjennom. Et herdet glass tåler 3–5 ganger større støtbelastning enn vanlig glass og krever svært stor kraft for å knuse. Dersom glasset likevel knuser, brytes det opp i mange små biter, noe som reduserer faren for personskade.

Soldempende

Det kan være ubehagelig å komme inn i et rom der solen har fått steke noen timer. Soldempende glass er svært effektivt  for å gjøre boligen svalere på solrike dager og i sør- og vest­vendte rom er det derfor hensiktsmessig med soldemping i glasset for et behagelig inneklima.Soldempende glass er et tilnærmet klart glass som finnes i to standard versjoner, 70/35 og 50/25. Et 70/35 glass slipper gjennom ca 70% av sollyset men bare 35% av strålingsvarmen fra solen. Et tilsvarende 50/25 glass slipper gjennom 50% av sollyset men bare 25% av strålingsvarmen. Glasset er noe mørkere enn vanlig glass og har en litt annen refleksjon.

Selvrensende

Mange boliger er utsatt for en høy grad av miljøforurensning, og kan ha vinduer på lite tilgjengelige steder. I slike tilfeller er det ekstra hensiktsmessig å installere et selvvaskende glass.Et selvvaskende glass har et belegg på utsiden av glasset som aktiveres av UV-stråler. UV-strålene bryter ned skitt og smuss og når det regner på glasset eller glasset spyles, spres vannet utover glasset og tar dermed med seg skitten. Selvvaskende glass er avhengig av både sol- og regn-eksponering for å fungere, det har svakere funksjon om det er svært eksponert for saltvann.

UV-filter

Har du opplevd at møbler eller parkett mister farge og falmer i solen? Et glass med UV-filter vil begrense falming av interiør. Glass med UV-filter er laminert.

Persienner

Den diskré utformingen av kassetten er designet for Lyssand og harmonerer perfekt med vinduet.

Plissegardiner

Med våre plisségardiner kan du skjerme for innsyn, slippe inn lys på en dekorativ måte eller skjerme for lyset med lystett duk.

Tilbake til våre vinduer