om oss

Lang fartstid i bransjen

Gjennom stolte tradisjoner og godt håndverk har Lyssand utviklet og definert vindusløsninger av høy kvalitet siden 1947. Lyssand vinduer og dører er kvalitetsprodukter ned til hver minste detalj. Våre produkter er tilpasset et krevende norsk klima og leveres med elegant design og funksjonalitet som ivaretar din trygghet og komfort.

Vind, kulde og regn setter både byggeteknikk og materialer på tøffe prøver. Vi arbeider kontinuerlig for å gjøre våre vinduer og dører så hardføre, fleksible og sikre som mulig. Våre produkter møter både dagens og fremtidens krav til funksjonalitet og isolasjonsevne.

Lyssand har som målsetning å ha markedets korteste og mest pålitelige leveransetid. Dette sikres gjennom ordrebasert produksjon, et stort utvalg standardprodukter på lager og et meget godt distribusjonssystem med leveranser til alle landets regioner opptil flere ganger i uken.

Lyssandstandarden

En av markedets beste garantier (20/30år)

Fingerskjøtet treverk for høy stabilitet

Dyptgående vakuumimpregnering

Kan leveres med alt av tilleggsfunksjoner og funksjonsglass

Produseres på mål

Sluttstykker og beslag i rustfritt stål

Lagerbeholdning for rask levering

To-komponents overflatebehandling

Eierskap

Europas største leverandør av vinduer og dører

Lyssand-Frekhaug har røtter i Norge tilbake til 1938 og tilbyr produkter med svært høy kvalitet til konkurransedyktige priser. Vi er ca 110 ansatte, med fabrikk på Frekhaug utenfor Bergen. Vårt hovedkontor ligger på Midtun i Bergen og vår merkevareportefølje inkluderer Diplomat, Frekhaug Vinduet, Lyssand, Elitfönster og SnickarPer. I tillegg er vi eneforhandler i Norge av FAKRO takvindu. Gjennom et kontinuerlig fokus på  forbrukerens behov utvikler vi elegante og brukervennlige løsninger som forbedrer livet i hjemmet.

Lyssand-Frekhaug er eid av Inwido, Europas største børsnoterte vindusleverandør. Inwido er et naturlig hjem for regionens sterkeste selskaper innen komfort, klima og sikkerhet. I 2017 oppnådde Inwido en omsetning på 6,4 milliarder SEK og en EBITA-margin på 10,2 prosent. Konsernet har cirka 4 400 ansatte i alt, med operasjoner i Sverige, Finland, Danmark, Storbritannia, Norge, Irland, Polen, Estland, Romania, Litauen, Tyskland og Østerrike.

Miljø

Vi tenker på miljøet

Vinduer kan stå for opptil 40% av varmetapet i en bolig. Alle Lyssand vinduer har energiglass og svært god isolasjonsevne. Energiglass er derfor lønnsomt både for miljøet og lommeboken.

Bærekraftig produksjon
Lyssand vinduer lages av tre – et tradisjonsrikt og bærekraftig materiale med fantastiske egenskaper.

Lyssand tar miljøansvaret på alvor og er medlem i:

Tilbake til hjem

Nettsiden er designet og utviklet av cure