om oss

Lang fartstid i bransjen

Gjennom stolte tradisjoner og godt håndverk har Lyssand utviklet og definert vindusløsninger av høy kvalitet siden 1947. Lyssand vinduer og dører er kvalitetsprodukter ned til hver minste detalj. Våre produkter er tilpasset et krevende norsk klima og leveres med elegant design og funksjonalitet som ivaretar din trygghet og komfort.

Vind, kulde og regn setter både byggeteknikk og materialer på tøffe prøver. Vi arbeider kontinuerlig for å gjøre våre vinduer og dører så hardføre, fleksible og sikre som mulig. Våre produkter møter både dagens og fremtidens krav til funksjonalitet og isolasjonsevne.

Lyssand har som målsetning å ha markedets korteste og mest pålitelige leveransetid. Dette sikres gjennom ordrebasert produksjon, et stort utvalg standardprodukter på lager og et meget godt distribusjonssystem med leveranser til alle landets regioner opptil flere ganger i uken.

Lyssandstandarden

En av markedets beste garantier (20/30år)

Fingerskjøtet treverk for høy stabilitet

Dyptgående vakuumimpregnering

Kan leveres med alt av tilleggsfunksjoner og funksjonsglass

Produseres på mål

Sluttstykker og beslag i rustfritt stål

Lagerbeholdning for rask levering

To-komponents overflatebehandling

Eierskap

Europas største leverandør av vinduer og dører

Vi er en del av et større konsern som sammen har ambisjon om å stadig forbedre livet i hjemmet. Samlet har vi mer enn 200 års erfaring med vinduer og dører i ulike markeder. Vi jobber løpende med å forbedre vår forbrukerinnsikt og  tilegner oss kunnskap om forbrukerbehov. Målet er å levere produkter og tjenester som tilfredsstiller våre kunders forventninger.

Inwido Norge ble etablert i 2007 og har ca 110 ansatte. I 2019 endret vi navn til Lyssand-Frekhaug AS men er fremdeles heleid av Inwido AB, Europas største børsnoterte vindusleverandør. Inwido er et naturlig hjem for regionens sterkeste selskaper innen komfort, klima og sikkerhet. I 2018 oppnådde Inwido AB en omsetning på 6,7 Mrd SEK med hovedkontor i Malmø. Konsernet har cirka 4400 ansatte med operasjoner i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Storbritannia, Irland, Polen, Estland, Romania, Litauen, Tyskland og Østerrike.

Vårt hovedkontor ligger på Midtun i Bergen og vår merkevareportefølje inkluderer Frekhaug Vinduet, Lyssand, Diplomat, Elitfönster og SnickarPer. Gjennom et kontinuerlig fokus på våre kunders behov, utvikler vi elegante og brukervennlige løsninger som forbedrer livet i hjemmet.

Miljø

Vi tenker på miljøet

Vinduer kan stå for opptil 40% av varmetapet i en bolig. Alle Lyssand vinduer har energiglass og svært god isolasjonsevne. Energiglass er derfor lønnsomt både for miljøet og lommeboken.

Bærekraftig produksjon
Lyssand vinduer lages av tre – et tradisjonsrikt og bærekraftig materiale med fantastiske egenskaper. Alle våre vinduer og balkongdører produseres i 100% PEFC sertifisert trevirke. PEFC er en ideell, ikke statlig organisasjon som fremmer bærekraftig skogforvaltning.

Hos Lyssand tar vi ansvar for miljøet og en bærekraftig fremtid, derfor har vi en avtale med Norsk Gjenvinning som sørger for at alt avfall fra produksjonen blir håndtert på korrekt måte og blir gjenvunnet/resirkulert så mye som mulig.

Lyssand tar miljøansvaret på alvor og er medlem i:

Tilbake til hjem

Nettsiden er designet og utviklet av cure